Ιδιαίτερες, παραδοσιακές και σπάνιες ποικιλίες λαχανικών που παράγουμε με απόλυτα φυσικές μεθόδους. Specialty baby leaf and microgreens, cultivated with 100% natural methods!

Τι είναι τα baby greens

Τα baby greens είναι ακριβώς αυτό που λέει η φράση, δηλαδή μωρά λαχανικά.

Είναι δηλαδή λαχανικά σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, σαν το “γάλακτος” ένα πράγμα.

Τα baby λαχανικά (είτε είναι φυλλώδη – leaf- είτε ριζώδη -root) όπως το σπανάκι, η λαχανίδα, το ραπανάκι και το παντζάρι συλλέγονται όταν είναι ηλικίας 15 έως 40 ημερών, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ώριμα που συλλέγονται σε 45 έως 90 ημέρες. Είναι πιο τρυφερά, με συμπυκνωμένη την γεύση ενός ενήλικου φυτού και, επιπλέον, δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να τα τεμαχίσουμε καθώς το σχήμα τους είναι πολύ μικρό.

Τα baby leaf greens

Η αντίθεση ανάμεσα σε ένα baby leaf λαχανικό και σε ένα πλήρως αναπτυγμένο είναι ξεκάθαρη όταν δούμε την λαχανίδα. Τα σκληρά, πικρά φύλλα ενός πλήρους αναπτυγμένου φυτού μπορεί να είναι υπερβολικά για ορισμένους, σε αντίθεση με τα baby τα οποία προσφέρουν μια ελαφρύτερη αίσθηση τόσο της γεύσης όσο και της υφής.

 

Τα baby root greens

Επίσης υπάρχουν και τα baby root (ριζώδη) λαχανικά. Τα baby παντζάρια και τα baby καρότα, όπως και τα baby leaf είναι και αυτά μικρότερα μεν σε μέγεθος, πιο τρυφερά δε και με συμπυκνωμένη γεύση. Το baby παντζάρι για παράδειγμα δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα μπαλάκι του γκολφ αλλά η γεύση του είναι απίστευτα γλυκιά.

Συμπέρασμα

Κάθε είδος λαχανικού, από το ίσιο και σγουρό μαρούλι, μέχρι το κόκκινο και το “βουτυράτο”, από το αντίδι μέχρι το κάρδαμο, το σέσκουλο, τον άνηθο, το ραδίκι, το καρότο και το παντζάρι μπορούν να καταναλωθούν στην προ-εφηβική τους μορφή, αλλά κάποιες από αυτές τις ποικιλίες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Όταν επιλέγετε ένα μάτσο ή ένα κιλό λαχανικών, απλά διαλέξτε αυτό που σας λέει η καρδιά σας.