Ιδιαίτερες, παραδοσιακές και σπάνιες ποικιλίες λαχανικών που παράγουμε με απόλυτα φυσικές μεθόδους. Specialty baby leaf and microgreens, cultivated with 100% natural methods!

Λίγα λόγια

Όλα ξεκίνησαν…

πριν λίγα χρόνια όπου στην προσπάθειά μας να δώσουμε στα παιδιά μας ότι καλύτερο παράγει η φύση καταλήξαμε να παράγουμε οι ίδιοι ένα μέρος της διατροφής μας. Μην φανταστείτε, μόνο κάτι λίγες ντοματούλες και λίγες πιπερίτσες με, τον πρώτο καιρό, όχι ιδιαίτερη επιτυχία παρά το γεγονός ότι «είμασταν από χωριό». Όπως και να το κάνουμε μια σχέση με την φύση την είχαμε αλλά μετά από 15 χρόνια αποχής έπρεπε να δώσουμε στον εαυτό μας λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί ξανά!!!

Τυχαία…

το 2014 παρακολουθήσαμε ένα εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας, στο κέντρο φυσικής καλλιέργειας στην Έδεσσα, και εκεί ξεκίνησαν όλα. Μας ήρθε η τρελή ιδέα να αφήσουμε πίσω μας ότι κάναμε μέχρι τότε και να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τη γη. Πολύ γρήγορα από ιδέα έγινε όνειρο ζωής.

Και δημιουργήσαμε…

ένα αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας, στην Ξηρόβρυση Κιλκίς, 10 στρεμμάτων όπου καλλιεργούμε μέχρι και σήμερα διάφορα οπωροφόρα και ελαιόδεντρα.

Ένα αγρόκτημα με όραμα

Το όνειρό μας όμως “παίρνει σάρκα και οστά” λίγο αργότερα, αποχωρώντας από την μέχρι τότε εργασία μας και ξεκινώντας ένα μικρό αστικό αγρόκτημα με έδρα την Θεσσαλονίκη, τον “Μικρό Καλλιεργητή”, στο οποίο καλλιεργούμε λαχανικά (baby greens & microgreens) για ανθρώπους που είτε τους αρέσουν οι παράξενες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας είτε απλώς τους αρέσουν οι gourmet και έντονες γεύσεις αλλά και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές μα κυρίως σε chefs.

Με όραμα;

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, παθιασμένοι με τις εναλλακτικές και βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές, που παράγουμε λαχανικά με 100% φυσικές μεθόδους ώστε το αγρόκτημά μας να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και εμείς κοινωνικά υπεύθυνοι, δηλαδή ένα αγρόκτημα με όραμα.